Ga naar de inhoud

Geen opruimdag

Irasil is de God van het Water. Voor de Eilanders is hij een van de belangrijkste goden. Dat is logisch voor een volk dat vooral leeft van visserij en handel. De Dag van Irasil is de beste dag om op reis te gaan. De god zorgt voor rustige wateren en een rijke vangst.

Ephine is de Godin van de Lucht en nauw verbonden met de God van het Water. Hoe vaak gaan regen en wind immers gepaard? Naast weer en wind, zorgt de godin ook metaforisch voor een frisse wind. De Dag van Ephine is een goede dag om op te ruimen, want de godin helpt je om orde in de chaos scheppen.

Ik weet niet welke dag het gisteren was, maar het was beslist niet de Dag van Ephine. Vol goede moed heb ik de dozen met oude verhalen van zolder gehaald. De deksels passen er nog net op, en ik weet dat er dingen in zitten waar ik eigenlijk nooit meer naar wil kijken. Dus hoog tijd om wat op te ruimen.

Een tip: als je iets wilt opruimen, gooi je spullen dan gewoon weg zonder ernaar te kijken. Ik heb natuurlijk weer de fout gemaakt om al die papieren en schriften door te bladeren. Ik heb dingen gevonden waarvan ik niet eens wist dat ik ze ooit heb geschreven. En die vreselijke, tenenkrommende verhaaltjes, blijken soms nog echt leuke ideeën te hebben.

Vooral een briefje dat begon met de volgende woorden bleek heel interessant: “Het is misschien een beetje overbodig om te vertellen, maar het hoort bij het verhaal, dus ik schrijf het toch maar op.” En daarop volgde in een paar zinnen het idee achter het verhaal, waar ik misschien ooit nog iets mee kan… Dat had ik er anders nooit uit gehaald. Al was het maar omdat ik na het lezen van een paar zinnen enorm de slappe lach kreeg. Het sloeg werkelijk nergens op.

Toen ik erachter kwam dat in de allereerste versie van Azkaloth de god van het water Kevin heette, kwam ik echt niet meer bij. Hoe heb ik dat ooit kunnen bedenken? Kevin, God van het Water, zorg voor een behouden vaart! Hoe stom is dat? Irasil zal niet blij zijn als hij het hoort!

Ik heb me een poosje kostelijk vermaakt met spoken, kabouters, rare zinnen, stomme dialogen, tekeningen, lijstjes, stambomen en landkaarten. Ik heb oude ideeën opnieuw opgedaan. En de dozen zitten nog net zo vol als eerst.