Ga naar de inhoud

Azkaloth

Het leven op de Eilanden is goed, maar dat geluk dreigt verstoord te worden door de komst van het Nieuwlandse leger. Koning Damna en zijn strenge wetten zouden het einde van de wereld betekenen. Lang geleden heeft een profeet de komst van een groot kwaad voorspeld, maar ook de komst van een held, die het kwaad voor eens en altijd zou kunnen stoppen. Het enige wat de Eilanders hoeven te doen is een held kiezen. Dan zal alles goed komen. Toch?


Azkaloth wordt tot zijn grote schrik en ongenoegen als held aangewezen. Terwijl de rest van de Eilandse adel feestviert, beginnen voor hem de slapeloze nachten. Want hoe kan hij in zijn eentje een heel leger tegenhouden?


Gabika is acht jaar wanneer ze haar gemene vader doodt. Ze denkt haar moeder ermee te helpen, niet wetende dat ze zichzelf ermee veroordeelt tot een leven in dienst van vrouwe Estelle. De vreemde broederschap van huurmoordenaars is vanaf dan haar familie. Wanneer Azkaloth jaren later haar hulp vraagt om koning Damna tegen te houden, aarzelt ze niet om hem te helpen. Misschien is deze hopeloze missie haar kans om aan haar leven bij Estelle te ontsnappen en eindelijk iets goeds te doen.

Personages

Azkaloth en Gabika zijn de hoofdpersonen van het verhaal. Je kunt hier alvast kennis met ze maken.

Het Pantheon

De wereld van Azkaloth kent zeven goden. De vier Elementaire Goden van Vuur, Water, Aarde en Lucht hebben de wereld geschapen. De godinnen van Haat en Liefde hebben de mens geschapen. De jongste god is de God van de Handel, die het leven van de mens zo beïnvloedt.

Demonen

De wereld van Azkaloth kent vele demonen. Het zijn de dienaren van de goden. Zij zorgen voor het reilen en zeilen van de wereld. Demonen zijn niet allemaal slecht, ze zorgen juist ook voor goede dingen, hoewel de mensen daar geen weet van hebben. Zij kennen voornamelijk de grote, sterke en kwaadaardige demonen. Een ziel van een overledene is het meest waardevolle bezit voor een demon. Hij zal dan ook bijna alles doen wat een mens vraagt in ruil voor diens ziel.

Bestellen

Ben je enthousiast geworden?

Azkaloth is bij iedere boekhandel te bestellen, ook online. Het ebook is hier verkrijgbaar.

Wil je graag een gesigneerd exemplaar? Neem dan contact met mij op via Facebook.
Vergeet niet om door te geven wie jouw favoriete god of godin is, dan krijg je een mooi kaartje om op te sturen, in te lijsten of als bladwijzer te gebruiken.

Wil je toch nog meer weten? Op deze pagina lees je een gedeelte van het eerste hoofdstuk!

het ontstaan van een boek

Volg mij tijdens dit avontuur

Volg me op social media en blijf op de hoogte over mijn schrijfsels (en meer!). Ik deel tekeningen van personages, geef een kijkje in de keuken van het schrijfproces, en laat andere leuke dingen zien.